Tijdens het pinksterweekend organiseerde het nieuwe bestuur van Buurthuis ’t Heserke zijn allereerste activiteit. We maakten dankbaar gebruik van de jaarlijkse garageverkoop in Overpelt om de deuren van het buurthuis op te stellen voor het grote publiek. Bezoekers konden kennis maken met de gezichten achter de werking en een kijkje nemen in de zalen van het buurthuis. De voorste zaal was ingericht met een mooi gedekte tafel, om te laten zien wat er mogelijk is met de zaal. De achterste zaal was voor de gelegenheid omgedoopt tot rommelmarkt.

In de eerste maanden hebben we het buurthuis en de bijhorende opslagcontainer grondig opgeruimd. Zo vonden we serviesgoed, glazen, bestek, kommen, stoelen, speelgoed,… die niet meer werden gebruikt. Deze hebben we dan ook te koop aangeboden tijdens de garageverkoop om onze kas te spijzen.

Buiten konden de kinderen naar hartenlust ravotten in onze speeltuin terwijl de ouders op ons terras konden genieten van een fris drankje en een gezellige babbel met de buren en de vrijwilligers van het buurthuis. Zelfs mensen met een hongertje konden bij ons terecht. Tijdens de twee dagen van het pinksterweekend werden zo’n 200 hot-dogs verkocht.

We willen iedereen die een bezoekje bracht dan ook hartelijk bedanken en we hopen je terug te zien op onze volgende activiteit!

Groetjes,

De vrijwilligers van het buurthuis.